Welkom

‘t Heiende is een dorp met een rijke wielergeschiedenis. Je moet het maar eens navragen aan mensen die het kunnen weten. Vandaar dat het oprichten van een wielerclub niet langer kon uitblijven. Hoewel elke wielerclub zijn eigen ontstaan kent, toch starten de meeste clubs met dezelfde visie: samen met anderen plezier beleven aan het fietsen…WTC ’t Hemelrijk is hierin zeker niet anders …In 1998 werd WTC Hemelrijk boven de doopvont gehouden …

WTC ‘t Hemelrijk is een wielerclub die ontstaan is, hoe kan het ook anders en zoals zovele goede ideeën ontstaan, tussen pot en pint in het toenmalige café ’t Hemelrijk’. Ons eerste jaar hadden we 18 volwaardige leden. Het  bestuur was een samenstelling van mensen die op dat ogenblik ergens verplicht waren dit te doen omdat anders de kans op slagen nihil was. Het is pas tijdens ons tweede levensjaar dat alles stilaan vorm kreeg. De aanvragen voor lidmaatschap stroomden binnen en algauw begonnen we met het organiseren van een jaarlijkse MTB-rit en wegrit. De samenstelling van het bestuur kreeg ook stilaan vorm . Het aanstellen van een  penningmeester, secretaris, wegkapiteins, voorzitter en enkele andere bestuursleden  was een feit.  Onze club is ook sinds 2002 aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond. Ieder jaar organiseren wij een mountainbikerit (17, 30, 45 en 52 km) en een semi-klassieker richting Vlaamse Ardennen (30, 65, 90 en 125 km).

Onze uitvalsbasis (= clublokaal) is Sportcentrum De Dam te Lokeren. Van hieruit starten en eindigen wij onze wekelijkse ritten. Wekelijks worden we daar heel vriendelijk gesoigneerd door de cafébaas.

Fietsen doen we het ganse jaar rond. Tijdens de winter, (begin oktober tot eind februari) indien het weer het toelaat, fietsen we in 1 groep maximum 60 km aan een aangepaste snelheid voor iedere geoefende fietser. Startuur is half 10.

Van begin  maart tot het eerste weekend van oktober (zomerperiode) fietsen wij in 2 groepen. Starten doen we altijd aan ons clublokaal om half 9.Een groep die het wat trager aan en iets minder kilometers wil doen  (de niet geoefende wielertoerist kan hier de knepen van het vak leren ) en een groep die met een iets vlugger tempo ook iets verder rijdt. Van alle ritten wordt  een klassement bijgehouden (zie reglement). Op zaterdag doen wij mee aan de VWB organisaties die doorgaan doorheen het hele Vlaamse land. .. Hiervoor is het best dat je dit onderling afspreekt met betrokkenen binnen de club.

Zoals je ziet voor elk wat wils .. indien je meer info wenst dan kan je altijd contact opnemen met iemand van het bestuur.